Weg met jouw trauma’s en blokkades.
Geef jezelf ruimte om te ademen en te leven!

TRB (Trauma Release Breathwork)
BRTT® (Body Remember Trauma Therapy)

Ademen, het is zo simpel. Je gebruikt het 24/7 zonder bewust te ervaren hoeveel kracht adem heeft en wat jij er zelf mee kan. Adem en leven. Wat gebeurt er met jouw adem als je moet vechten, vluchten of je bevriest in een situatie. Dan zet jouw oerbrein automatisch 1 van deze mechanismen aan. Letterlijk knokken, hard wegrennen of helemaal niet meer in staat zijn iets te doen en jezelf zo klein mogelijk maken door je op te rollen. Jouw adem gaat razendsnel, stokt of stopt. 

Het lichaam zegt gevaar, je adem reageert en je ego zegt zo dit hebben we gehad en nu weer door! Opgeruimd staat netjes! 

Zo leren we omgaan met trauma's

Ons lichaam slaat alle trauma’s op. Pijn, verdriet, woede, angst en zo veel meer geeft een grote spierspanning in het lichaam waardoor lichamelijke uitval zich aandient. Het lichaam kan de spanning niet kwijt waardoor er andere klachten optreden. 

In de dierenwereld is nog steeds het primaire gedrag aanwezig als een dier een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt. Het dier schudt na een gebeurtenis letterlijk de spanning uit het lijf. TRB & BRTT® laat ook een primaire reactie activeren en het lichaam trillen, beven, bevriezen, vluchten, vechten, kronkelen en alles wat het nodig heeft op dat moment om een trauma te verwerken. Jouw lichaam bepaalt wat er gebeurt. Je bent en blijft in het NU en je kan mij altijd horen en antwoorden. Ik zorg voor de optimale veiligheid en coaching.

Met de inzet van TRB & BRTT® activeer ik samen met jou alle mechanismen die nodig zijn om de opgeslagen trauma’s in jouw lichaam te verwerken. Jouw lichaam laat je in deze therapie voelen wat het wil verwerken aan pijn, verdriet, woede, angst etc., zonder dat jouw ego zich hiermee bemoeit. Het lichaamseigen systeem gaat door middel van ademen en het activeren van je spieren aan het werk. Jouw ego wordt een toeschouwer. 

Het is geen "quick fix"

Weg met jouw trauma’s en blokkades. Geef jezelf ruimte om te ademen en te leven!